Що зробити з бетонного кільця на дачі?

Залізобетонні кільця — будівельний матеріал, який використовується для створення різних споруд. Ці бетонні вироби знайшли застосування при будівництві колодязів і тунелів, траншей і магістральних водопроводів. Що зробити з бетонного кільця крім цих споруд?

Ідеї ​​ландшафтного дизайну з ЗБВ кілець

ЗБВ кільця точно не будуть марними в дачному господарстві. Старе кільце стане прекрасною основою для таких важливих дачних споруд:

Що можна зробити з бетонного кільця
  • Компостна купа. Жорсткий круглий каркас надійно утримує вміст, дістати який не складе труднощів.
  • Ємність для води. Якщо на дачі потрібен запас води, бетонне кільце послужить альтернативою бочці. Правда, доведеться придумати дно. Взимку краще не залишати воду в такій ємності, щоб уникнути руйнування бетонної конструкції.
  • Декоративне водоймище. На базі кільця можна зробити невелику водойму або фонтан. Буде потрібно зробити дно і декор – без нього кільце виглядає не дуже привабливо.
  • Клумба. Квіти, висаджені на височині, прикрасять будь-яку ділянку. Залишається декорувати кільце, щоб не дивитися на голий бетон.
  • Декоративні арки. Розпиляне навпіл бетонне кільце служить аркою, яка використовується в ландшафтному дизайні.
  • Стаціонарний мангал. Кільце використовується для розведення вогню, над ним поміщають решітку для приготування їжі.

Бетонне кільце виглядає не дуже привабливо, проте при мінімальному декоруванні воно перетворюється в ідеальне коло — саму гармонійну геометричну фігуру. Що ще можна зробити з бетонного кільця на дачі? Кількість ідей необмежена. Єдиним обмеженням служить ваша фантазія.

Чим декорувати бетонне кільце?

Для прикраси ЗБВ кілець підходять різні матеріали. Щоб надати естетично привабливий вигляд, їх поверхню облицьовують плиткою, мозаїкою, каменем або деревом. Декор повністю приховає сіру бетонну поверхню, перетворивши безлике і сіре коло в витвір ландшафтного мистецтва.

ЗБВ кільце служить не тільки для зведення колодязів або підземних комунікацій. Воно може служити основою унікального ландшафтного дизайну. Якщо ви не знаєте, що зробити з бетонного кільця на дачі, проявіть фантазію і подумайте, де добре виглядає кругла форма.