Які бувають бетонні кільця?

Бетонні кільця використовуються для будівництва колодязів, тунелів, каналізаційних септиків. Кільця виготовляють відповідно до вимог ГОСТів. Саме державні стандарти визначають, які бувають бетонні кільця. Вся продукція проходить випробування на водонепроникність, морозостійкість і стиснення.

Які бувають бетонні кільця

З кілець будують колодязі обслуговування для газотранспортних, водопровідних і каналізаційних мереж. Діаметр таких колодязів може бути більше, ніж у колодязя з питною водою. Щоб вирішувати такі різні завдання, виробники роблять кільця в великому діапазоні розмірів.

Розміри бетонних кілець

Кільця мають різний діаметр в діапазоні від 70 см до 200 см. Стандартна висота кільця складає 50 см, однак при необхідності можна виготовити кільце з висотою стінки до 180 см. Залежно від розмірів змінюється і вага виробу. На масу кільця також впливає його тип — добірне кільце буде легше посиленого залізобетнного.

Види бетонних кілець

Які бувають види бетонних кілець? Існують різні функціональні вимоги до кілець, тому вироби різних типів виконують свої завдання.

  • Добірні або допоміжні кільця. Ці кільця потрібні, коли стандартний штампований ряд не підходить за розміром для монтажу конструкції. Розміри добірних кілець не входять в штампування, тому їх виготовляють на замовлення.
  • Залізобетонні, посилені арматурою. Їх застосовують для будівництва мереж комунікацій і колодязів для них. ЗБ кільця мають більшу вагу, ніж бетонні вироби і мають високу міцність.
  • Стінові. Як зрозуміло з назви, такі кільця використовують для стін. Їх застосовують для зведення колодязів з надземною частиною і горловиною, що йде вглиб землі.

Випускають також збірні кільця, кільця з днищем або кришкою, з поперечним перекриттям, з замком. Такий широкий асортимент продукції створений, щоб вирішувати різні будівельні завдання. Кільця стандартного штампування дозволяють зводити конструкції різної висоти шляхом установки їх одне на одного.

Які бувають бетонні кільця? Вони розрізняються за своїм призначенням, виходячи з якого варіюються розміри і тип бетонних кілець. Для міцних конструкцій краще вибрати посилені арматурою вироби, тоді як для індивідуальних завдань можуть знадобитися додаткові кільця, зроблені на замовлення.