Види бетонних кілець

Бетонними кільцями називаються залізобетонні конструкції в формі кола. Вони застосовуються для прокладки різних кабелів, трубопроводів та навіть телефонізації, побудови інженерних комунікацій: септиків, каналізацій, вигрібних ям, очисних споруд та водопровідних колодязів. Компанія «KOLCA-GBI» виготовляє і встановлює різні види бетонних кілець з застосуванням якісної арматури та бетону, тому вони стійкі до низьких температур і стиснення, водонепроникні та повністю відповідають зразку ДСТУ.

Розрізняють два види бетонних кілець по типу установки:

Види бетонних кілець
  • З замковим з’єднанням або фальцові кільця кріпляться за типом пазла, завдяки спеціальним виступам і виїмкам по верхніх і нижніх краях. Конструкція, зведена за таким принципом, що повністю робить її герметичною і цільною, через відсутність швів і стиків, до того ж шви не вимагають додаткової затирки. Споруди такого типу відрізняється особливою міцністю, тому вони не зрушуються під впливом ґрунту.
  • Прямі кільця не володіють ніякими вбудованими сполучними деталями. Їх з’єднання відбувається за допомогою будівельного розчину і залізних скоб. З цієї причини, дані конструкції вважаються менш міцними й герметичними та більш сприйнятливими до впливу зовнішнього середовища. Зазвичай їх додатково зміцнюють бетонною затиркою. Правда, вони значно дешевше фальцових кілець.

Бетонні кільця видозмінюються за призначенням на:

  • Опорні кільця встановлюють перед плитою перекриття для міцного закріплення люка в конструкції.
  • Стінні кільця  ̶  стандартний варіант, вони формують основну частину колодязя.
  • Добірні кільця  ̶  різновид стінових кілець, які виготовляють індивідуальних розмірів і призначені для установки на дно котловану.
  • Залізобетонні кільця відрізняються від інших складом. Вони незамінні при створенні комунікаційних конструкцій.
  • Кільця з дном встановлюються на дно всередині котловану.
  • Регулювальні кільця збільшують глибину поглиблення в межах 0,5 м.

Фірма «KOLCA-GBI» ось вже більше 12 років займаються залізобетонними виробами, втілюючи в життя якісні та міцні види бетонних кілець, щоб гарантувати вашим конструкціям довговічний термін експлуатації. Наші фахівці завжди готові проконсультувати вас і провести монтаж за доступними цінами.