Люк для бетонного кільця

Оглядові колодязі є обов’язковою умовою нормального функціонування каналізаційної системи. Горловина за правилами безпеки зобов’язана закриватися бетонним кільцем з люком, призначеним для захисту від попадання всередину сторонніх предметів, атмосферних опадів, бруду.

Підбір люка для бетонного кільця
Люк для бетонного кільця

Щоб облаштувати каналізацію, необхідно вибрати відповідний за формою, розміром і матеріалом люк для бетонного кільця. Залежно від обраних якостей змінюються показники:

  • терміну служби;
  • міцності;
  • вартості.

У сучасному будівництві найбільш часто використовують:

  1. Найдешевший варіант закриття отвору в плиті перекриття або горловині колодязя – бетонний люк. Виготовляється з армованого бетону масою від 50 кг. У цьому виді перекриття відсутня герметичність, для захисту від атмосферних опадів колодязя рекомендується його розміщувати вище поверхні ґрунту на 30 см. Допоможе в цьому цегляна кладка або добірні елементи.
  2. Більш дорогим варіантом є люки, виконані з полімерних матеріалів, відрізняються від інших різноманітною колірною гаммою, великим асортиментом розмірів і форм. Виробляються з допустимим навантаженням від 700 кг до 25 тон.
  3. Найбільш дорогі – чавунні люки для бетонних кілець. Вони довговічні, термін експлуатації може перевищувати 100 років. Витримують підвищені навантаження. Мінус в тому, що на них постійно полюють злодії-збирачі металобрухту.

Всі вироби незалежно від матеріалу виготовляються за затвердженими стандартами і відповідають показникам:

  • міцності і довговічності;
  • стійкості до зовнішніх впливів;
  • морозостійкості;
  • водонепроникності.

Люк для бетонного кільця конструктивно складається з саме люка та обичайки (фіксуючого обідка). Вибір необхідного розміру здійснюється за внутрішнім і зовнішнім діаметром згідно нормативних документів. Визначитися правильно з розміром і класом навантаження виробу також допоможуть діючі стандарти.

Доступна ціна залізобетонних виробів і швидкі терміни виконання замовлення – переваги нашої з вами співпраці!