Види ЗБВ кілець. Чим відрізняються бетонні кільця?

Бетонні кільця використовуються в будівництві підземних споруд. Устаткування колодязів, тунелів, каналізаційних септиків рідко обходиться без цих виробів. Кільця виготовляють відповідно до державних стандартів ДСТУ. Класифікація видів ЗБВ кілець також визначається цими стандартами. Вся продукція обов’язково підлягає випробуванню на водонепроникність, перепади температур і стиснення.

Види ЗБВ кілець

З кілець будують питні колодязі і технічні шахти для газотранспортних, водопровідних і каналізаційних комунікацій. Діаметр таких колодязів часто значно більше, так як в них повинні працювати люди. Асортимент кілець ЗБВ включає великий вибір розмірів.

Доступні розміри

Кільця виробляють різного діаметру в діапазоні від 70 см до 200 см. Стандартне стінове кільце має 50 см у висоту. При необхідності роблять кільця висотою до 180 см. Від розміру залежить маса продукту. Вага залежить і від типу кільця. Залізобетонне кільце з арматурою всередині буде важче виробу з вібропрессованної бетонної суміші.

Види ЗБВ кілець

Стінові кільця колодязів виконують одну функцію, однак можуть мати відмінності. Різні функціональні вимоги визначають, яке кільце доцільно встановити.

  • Добірні або допоміжні кільця потрібні, коли стандартний розмір неможливо встановити з яких-небудь причин. Такі кільця виробляють за індивідуальними замовленнями для конкретних завдань.
  • Залізобетонні з посиленням арматурою. Це найбільш поширений вид, часто використовуваний для створення питних і технічних колодязів. Вони мають високу міцність і служать десятиліттями без необхідності обслуговування.
  • Стінові кільця, як випливає з назви, використовують для стін колодязів. Втім, їх застосування не обмежується цим. Кільця часто використовують для створення наземних споруд.

Випускають і збірні кільця, комплекти з днищем або кришкою, варіанти з поперечним перекриттям, стінові кільця з фальцевим замком. Широкий асортимент продукції дозволяє вирішувати різні завдання в будівництві. Стандартне штампування дозволяє легко монтувати кільця КС одне на одне.

Види ЗБВ кілець розрізняються за своїм призначенням. Вони бувають різних розмірів, мають додаткові елементи, виробляються з різних матеріалів з додатковим посиленням і без нього. Для міцних споруд під землею краще вибрати ЗБВ-вироби. Для нестандартних завдань можуть знадобитися додаткові кільця, зроблені на замовлення. Компанія «KOLCA-GBI» пропонує широкий асортимент ЗБВ-кілець і супутньої продукції в Києві.